Foto: Frank May / NTB
Del saken

Med årene er man ikke så fokusert på utroskap slik en var i yngre dager.

Foto: Frank May / NTB scanpix

– Jeg tror det handler om at det livet vi lever nå, det handler om så mye mer enn bare oss. Vi har barn, vi har bolig, vi har delt så mange år sammen med alt det innebærer, at det skal mer til før jeg går. Tror jeg da, sier «Mari» til KK, hun har nylig fylt førti.

Les også: VGs råd til notorisk utro kvinne: – Du må på avvenning

«Mari» tror den største forskjellen er at det blir vanskeligere å bryte ut om en har vært utro. Men på en annen side sier hun, hvis man har vært sammen så lenge er det lettere å bli tiltrukket av en annen. «Mari» mener at hun dømmer ikke like strengt som før, selv om hun heller ikke bagatelliser det.

«Hanne» er 25 år gammel og har blitt samboer med kjæresten. Hun anser seg som nokså gammeldags når det gjelder hvor «grensen går».

– For meg er klining på byen totalt no-go! Man skal ikke ha lyst på andre når man er i et forhold, og for meg går egentlig grensen bare man snakker mye med, eller gir ekstra oppmerksomhet til noen med «feil» intensjoner.

Les også: Ta henne aldri tilbake etter utroskap!

– Monogami er et relativt relativt nytt konsept, vi mennesker har tidligere byttet partnere oftere, det har maksimert sjansen for å føre genene videre, sier spesialist i psykologi og sexologi Anders Lindskog.

illustrasjonsfoto: Pixabay/
LONGZU

Menn søker å forplante seg med så mange som mulig, kvinner derimot bærer barnet frem og ønsker trygghet. I dag har det blitt etablert en ide om evig kjærlighet og troskap. Målet har blitt jevnlig sex og nærhet i en hektisk.

– Å være i et livslangt forhold krever helt klart mye av oss for at det skal fungere, uttaler Lindskog og sier at mange hverdager og lite spenning kan stå i veien for det seksuelle.

Brått kan en oppleve noe som kan tilføre spenning i en ellers så grå tilværelse, og da står en unektelig overfor et moralsk spørsmål.