Foto: Pixabay
Del saken

Da kan vi snart kalle dette en tradisjon: For andre året på rad ønsker musikkspalten God Jul med litt julemusikk.

I fjor fremhevet jeg blant annet The Pogues og Fairytale of New York. I år kommer noen andre juleklassikere.

Bing Crosby var en del av julespalten i fjor også, men denne duetten med David Bowie ble etterlyst i kommentarfeltet. Derfor får den plass i år:

 

En annen etterlysning var denne perlen, fra Chrissie Hynde og The Pretenders: 2000 Miles (Klikk på denne linken, ikke bildet).

Platecover. Foto: Wikipedia

For dere som har som juletradisjon å se den romantiske komedien «Love Actually» hver jul, så er denne en klassiker! Vokalisten Olivia Olson var maks 11 år gammel når hun fremførte denne (Filmen kom ut i 2003, Olson er født i 1992).

For de av dere som tviler eller ikke tror, er kanskje Hey Jesus av Indigo Girls verdt å lytte til, ubeskrivelig vakkert. Jeg forbinder også From a Distance av Nanci Griffith med julen, og letingen etter et budskap som kanskje ikke eksisterer. Den er også utgitt på norsk i vakker utgave av en nydelig Ingebjørg Bratland. Jeg blir nesten fornærmet hvis dere ikke hører på en av disse versonene i løpet av julen!

Men slik situasjonen er i vårt naboland Sverige, blir mitt siste valg en skikkelig svensk klassiker i år. Mange artister, blant annet Sissel Kyrkjebø, har sunget denne. Men det er en svenske som har den ubestridt beste utgaven.

Vi ønsker alle svensker og alle våre lesere en riktig god jul.

Her er Jussi Björling, en av 1900-tallets fremste operasangere, med O helga natt: