4. søndag i advent, og lille julaften. Pixabay. Foto: Myriams-Fotos
Del saken

Her er noen av mine favoritter når julen skal synges inn. Håper dere liker noen av de! Hvis ikke, lim inn dine favoritter i kommentarfeltet. 

Vi kan starte her hjemme Maria Menas vakre Home for Christmas.

Så må jeg ha med en gammel tullelåt, Mel & Kim og Rockin´ Around the Christmas Tree. Den er jo koselig da….

Den mest solgte julelåta noensinne er selvsagt White Christmas med Bing Crosby. Numbers matter, så den fortjener sin plass. En morsom utgave med en slags duett med Michael Bublé:

Alf Prøysen hører med
Julekveldsvisa, selv mine unger får tårer i øynene når de hører denne klassikeren. Den er best med Prøysen selv på en sliten kassegitar, men det finnes ingen levende bilder. Jeg syns Maj Britt Andersen forvalter arven etter Prøysen på en god måte:

 

Min favoritt
Jeg har vært på fylla med Shane McGowen på Studentersamfundet i Trondhjem en gang på 90-tallet. Han var dritings når han ankom og bevisstløs når han dro, såvidt jeg husker etter minst én slåsskamp. Konserten var preget av hans enorme alkoholforbruk og ikke spesielt vellykket.

Men herregud: Hvis jeg vil komme i julestemning så kan Sølvguttene ta seg en bolle.

Her er The Pogues med Kirsty MacColl i hymnen Fairytales of New York. Min absolutte julefavoritt. God jul!