Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken

Politiet i flere politidistrikter på Østlandet jobbet intenst med å finne en svart Volvo V90 med CD-skilt etter å ha mottatt en rekke meldinger om hasardiøs kjøring på E6 fra Oslo og nordover torsdag morgen. Publikum ble bedt om å ta kontakt om de hadde tips om kjøretøyet.

– Bilen har kjørt gjennom flere politidistrikter. Det har vært en forfølgelse av den lenger sør, men den kom seg vekk. Vi ønsker uansett å finne bilen slik at vi får avdekket hva dette er, sa operasjonsleder Hågen Løvseth i Innlandet politidistrikt til NTB.

I 8-tiden kunne politiet fortelle at Volvoen sist var sett ved E6 ved Brumunddal-Rudshøgda. Det var også i nettopp Brumunddal at bilen ble funnet. Det viste seg riktignok ikke å være en ambassadebil, og dermed heller ingen diplomat involvert.

– Bilen er funnet av politiet i Brumunddal. En mann i 30-årene er pågrepet. Bilen er stjålet fra bilutleie i Oslo og påsatt stjålne ambassadeskilt. Fører var etterlyst og mistenkes også for ruspåvirket kjøring. Den pågrepne er fra Ringsaker, kunne politiet fortelle.

Operasjonsleder Hågen Løvseth opplyser til NRK at bilen hadde kjørt i opp mot 150 kilometer i timen i 60-sone, foretatt farlige forbikjøringer med flere nestenulykker og gjort seg skyldig i flere andre brudd på veitrafikkloven.