illustrasjonsbilde: Pixabay. Foto: Bess-Hamiti
Del saken

Når vi bruker mye tid på å tenke på det vi ikke har, glemmer vi å nyte det vi faktisk har. Vi tror at det vi mangler er mye bedre enn det vi allerede har. Slutt med det, mener utforsksinnet.no. Selv om våre mål stammer fra det vi mangler, er det en feil å skape behov for noe som vi egentlig ikke trenger.

Noen ganger gjør vi feilen av å referere til nesten alt vi ikke har som et behov, og til det vi virkelig kunne nyte, som mennesker, følelser eller situasjoner, som en forpliktelse. Slik går vi glipp av virkelige hendelser fordi vi foretrekker å fantasere, kanskje fordi det vi fantaserer om ofte er enklere enn det virkelige livet, skriver nettstedet, og fortsetter:

– Vanligvis nyter vi ikke det vi faktisk har. Dette er et mønster som noen mennesker dessverre opplever mesteparten av tiden. Noen eksperter på feltet har til og med snakket om «manglende brikke-syndrom» for å referere til den konstante fikseringen vi opplever for det vi ikke har.

Det er rimelig og logisk å nå et mål og begynne å tenke på det neste. Problemet kommer imidlertid når vi samtidig ikke nyter det vi har. Det er nøkkelen. Det nåværende øyeblikket, enten vi liker det eller ikke, er det eneste vi har, og det er hemmeligheten å virkelig leve.

– Å ikke slå seg til ro er en iboende tendens hos mennesker, men det trenger ikke å gjøre livet ditt bittert. På den annen side er motivasjon viktig og til og med instinktivt. Dette trenger ikke å være negativt. Men hvis vi kombinerer kronisk avvik med idealiseringen av det vi ikke har, kan vi falle inn i en grop av misnøye og ende opp med å skape parallelle realiteter, konkluderer Utforsksinnet.no.