Komiker Sigrid Bonde Tusvik er konferansier under #Metoo arrangementet på Youngstorget januar 2018. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken

Ja, man burde virkelig få fikset dette med en gang. Nylig var det utdeling av humorprisen. Komiker Sigrid Bonde Tusvik forlot utdelingen sint som en furie da ingen kvinner vant.

Jeg må si dette er nedverdigende ovenfor alle morsomme kvinner. Det mangler sidestykke innen norsk humor at kvinner ikke vinner en pris for deres dyneløftende innslag i denne ellers så traurige og sirumpa bransjen, de mangler humor. Her burde virkelig kvinnene fått æresprisen spør du meg.

Tusvik uttalte
– Med fare for å framstå som sur, bitter og grinete taper av Humorprisen, har jeg følgende på hjertet: Jeg dro hjem fra fredagens humorprisutdeling fem minutter etter at den var ferdig. Ikke fordi podcasten vår ikke vant eller fordi jeg var full og sur. Nei, jeg måtte dra hjem fordi jeg var kvinne og komiker.

Man kan jo skjønne frøken Tusvik som hverken var full eller sur.

Antakelig bare indignert over å ikke bli kjønnskvotert inn blant de premierte. Jeg må si jeg føler med henne. Tenke seg til å måtte dra hjem pga. hun var en kvinnelig komiker.
Det er fullstendig uhørt. Noen burde skamme seg.

– Det er nettopp dette feminisme handler om, å få oppegående folk som ikke hater kvinner til å fatte hvor sykt urettferdig det er. Mitt største problem er at jeg faktisk ikke skjønner hvorfor, og jeg føler meg dum!

Jeg må si meg hjertens enig. Tenke seg til å ikke få noen pris for å være morsom. Men at du ikke skjønner hvorfor, frøken Tusvik, og føler deg dum, er det lite man kan gjøre med. Man skulle jo tro alle skjønte poenget?

Men unge frøken Tusvik stopper ikke der. Neida, under presentasjonen på slottsplassen av den nye regjeringen tropper hun opp utkledd i rød nissedrakt i følge med et 20 talls andre i samme kostyme. The Handmaid’s Tale sitt dystre budskap skulle visstnok være grunnlaget for oppvisningen. Sikkert meget nøye planlagt og ment som et antiklimaks på humorprisen hun ikke fikk.

At hun her forsøkte på en abortdebatt og en kritisk røst mot Ropstads uttalelse forsvant i tåken av hele opptrinnet. Men sikkert morsomt det og.
Om man ser det fra en rød nissedrakt vel å merke.

Kvinnefrigjøringen innen humor stopper ikke der. Neida. Oslo kunne skilte med standupshowet «Kvotekveld». Som en slags støtte til manglende premiering av det svake skjønn. Der innovertiss var det vesentlige poenget med fremstillingen.

Her må vi hente inspirasjon fra Forsvaret og andre offentlige sektorer der kvinner med og uten de nødvendige kvalifikasjonene får innpass og styreverv.

De får styre milliardbåter med statens velsignelse, og om det ryker noen milliarder eller 4 er ikke så nøye. Kvinner må også få sin plass i rampelyset.

Sigrid Bonde Tusvik med hennes kvinnelige deltakere mangler visst en sak mellom beina for å vinne. Og det må være frustrerende å måtte ta på seg en bukse, klistre på seg en bart på overleppa. Stappe en pølse i buksen og fremføre vitser som folket faktisk ler av.

Men vent. Hva var poenget?
Jo at folk faktisk synes det er morsomt. Det er vel hele poenget med dette? Eller?