Foto: ChoosePhilippines.
Del saken

I en liten by sør på Filippinene, rettere sagt Dapitan i provinsen Zamboanga del Norte på Mindanao, lever verdens minste nålevende mann.

Den nå 26 år gamle Junrey Balawing som ble født i Sindangan litt lenger sør for Dapitan, er bare 59.69 cm høy og veier 5 kilo. Han fikk plass i Guinness rekordbok i juni 2011. Balawing tjener til livets opphold ved å jobbe for turist informasjonen i Dapitan. Det vil si, jobben hans er egentlig bare å være til stede på kontoret.

Foto: ChoosePhilippines.

Han har for svake ben til å kunne gå, men klarer å sykle rundt på en liten trehjuls-sykkel. Når Balawing ble født så var han så liten som en cola-flaske og stoppet å vokse ved ett-års alderen. Legene er usikre på hva det skyldes og har ingen medisinsk forklaring.

Foto: ChoosePhilippines.

Noen mener det nærmest er en bisarr ting å ha den lille mannen på utstilling, men selv er han veldig stolt over sin tittel. Chandra Bahadur Dangi fra Nepal inneholdt tidligere tittelen med sine 55 cm, men etter at han døde i 2015, så har Balawing nå overtatt posisjonen som verdens minste nålevende mann.