Foto: Lev Radin/Pacific Press/Shutterstock / Ken McKay/ITV/REX
Del saken

Et vaganerpar i Australia ble idømt bøter og fikk forbud mot å eie dyr. De hadde fôret hundene med vegansk diett. De ble underernærte og avmagrede etter å ha blitt bare servert erter, ris og korn.

Det var en dyrevernorganisasjon som oppdaget tragedien med de to hundene Roo og Ula og meldte fra til myndighetene. Hundene ble tatt fra veganerparet, Ula ble omdøpt og plassert i et trygt hjem. Men Roo var dessverre i en tilstand der hele tre veterinærer ble nødt til å riste på hodet, skriver The Mirror.

Les også: MDG-politiker forteller hvorfor han ble veganer, og den lange veien for å bli det

Da veganernes hjem ble ransaket ble det ikke funnet verken hundemat eller kjøtt. Veganerne James McKenzie og Megan Price fra Cow Bay i Queensland ble begge deretter tiltalt for dyremishandling og brudd på dyrevernloven.

Men James McKenzie viste liten respekt for den juridiske loven, og slynget ut beskyldninger: «Dere spiser drepte dyr. Dere vil aldri bli som oss – vi er veganere og elsker dyr.»

Les også: Veganer slo samboeren med en flaske – hun luktet bacon

I retten forklarte veganerne at de ikke hadde økonomi til å ta med hundene til dyrlege, eller kjøpe hundemat. Derfor delte de mat.