Photo by Dave Shopland/BPI/REX (10220657as)
Del saken
Stéphanie Frappart blir den første kvinnelige dommeren i en større UEFA-kamp for menn når Liverpool og Chelsea møtes i supercupen onsdag.

Foran kampen får Frappart ros av Liverpools forsvarsbauta Virgil van Dijk. Han mener UEFA har gjort et godt valg av dommer og mener kjønn ikke spiller noen rolle.

– Kjønn ikke er relevant om du har nok kompetanse, noe hun tydelig har vist at hun har. Ellers hadde ikke UEFA utnevnt henne som dommer i en slik kamp. Det spiller ingen rolle om du er kvinne, bare se på CV-en hennes. Hun har gjort mange bra kamper tidligere, og det er en riktig avgjørelse å la henne dømme, sier nederlenderen ifølge Aftonbladet.

Frappart er en av verdens mest rutinerte fotballdommere, med blant annet årets VM-finale på merittlisten.

Hun har tidligere dømt Ligue 1-kampen mellom Amiens og Strasbourg for herrer, og hun inngår i dommerteamet som skal dømme i den øverste franske divisjonen denne sesongen. Onsdag skriver 35-åringen et nytt kapittel i fotballhistorien når hun dømmer i UEFAs supercup.

Supercupen spilles mellom vinnerne av mesterligaen (Liverpool) og europaligaen (Chelsea). Kampen spilles klokken 21 i Istanbul.

Tidligere har Nicole Petignat fra Sveits dømt tre kvalifiseringskamper til UEFA-cupen mellom 2004 og 2009.