Illustrasjonsbilde, Shutterstock.
Del saken

Da de møtte hverandre var han ikke veganer, men da de flyttet sammen ble han en fanatisk veganer. Han unngikk alt som var animalsk, og tvang også voldsofferet til å bli vaganer, om ikke ville han forlate henne.

I retten beskrev fornærmede tiltalte som kontrollerende. Han klippet i stykker hennes klær, og fikk raseriutbrudd da hun spiste chips med ostesmak. Ost er animalsk og er forbudt for veganere. Han isolerte seg og gikk sjelden ut. De ble avhengig av at hun jobbet på en restaurant. Det var hennes stefar som eide den, hun sto på og gjorde forefallende arbeid. Det var servering, oppvask og kundebehandling. Voldsofferet likte jobben, hun var i kontakt med mennesker og ikke minst, hun kom vekk fra samboeren, skriver Breitbart.

Les også: Forskning: Veganere har dårligere mental helse

Men en kveld da hun kom hjem ble han rasende og skrek av hun luktet bacon. Hun forsøkte å forklare at hun jobbet i en restaurant. Men han hørte ikke etter. Han dro henne etter håret inn på badet og truet henne til å dusje. Han skrek også en rekke gloser som ikke er egnet på trykk.

Neste morgen hadde han klippet opp hennes arbeidsklær, og så tok han en flaske eddik og slo henne i hodet. Dernest brukte han knyttneven og sparket henne i gulvet.

I retten forklarte tiltalte at han hadde psykiske problemer etter mobbing på skolen. Men veganeren ble dømt.