Folk som spiser lite av dette, er mer skeptiske enn andre til myndighetens helsekampanjer, viser en ny undersøkelse. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken

Folk som lever usunt, er mer skeptiske enn andre til myndighetenes informasjonskampanjer om hva som gir god helse, viser en undersøkelse.

For første gang har forskere undersøkt hva folk egentlig synes om at myndighetene informerer om hva som er sunt og usunt og prøver å påvirke folks levesett. skriver Aftenposten.

Et forskerteam fra Universitetet i Oslo og NTNU har kartlagt holdningene til 2.700 personer. I undersøkelsen er det to hovedfunn som skiller seg ut:

* Nordmenn flest er positive til at myndighetene driver med helseforebyggende tiltak.

* Røykere, folk som lar være å trene og de som har et usunt kosthold, er mest negative.

Forskerne konkluderer med at folk flest uttrykker en moderat støtte til en aktiv folkehelsepolitikk, det vi si å gå litt lenger enn bare å informere, ifølge Aftenposten.

På en skala fra 1 til 5 om man er negativ eller positiv til at myndighetene driver helseforebyggende arbeid, ender nordmenn på 3,4.

Ifølge forskerne har kvinner en mer positiv holdning enn menn, mens eldre i mindre grad enn andre er tilhengere av slike tiltak.