Reklame for den rasediskriminerende festivalen Afro Future Fest.
Del saken

En musikkfestival for ungdom i Detroit tilbyr billetter som er priset etter hudfarge. Hvite må betale dobbelt så mye som ikke-hvite, skriver Daily Caller.

AfroFuture Fest oppgir prisen til 10 dollar for POC (people of colour) hvis billettene kjøpes før 17. juli, eller 20 dollar etter denne dato. For hvite mennesker er prisen oppgitt til det dobbelte: 20 eller 40 dollar.

Møter reaksjoner

Eventbrite, som har ansvaret for  billettsalget, sier at de vil stanse billettsalget hvis ikke forskjellsbehandlingen på bakgrunn av rase stanses:

– Vi tillater ikke eventer som krever ulik behandling av deltagere basert på beskyttede karakteristikker som rase og etnisitet. Vi har gitt arrangøren beskjed om dette bruddet på våre retningslinjer og krever at de følger vår oppfordring og endrer sitt arrangement (…) Hvis de ikke etterfølger kravet vil vi fjerne salget av billetter fra vår nettside.

Også rapperen Jillian Graham, med artistnavnet Tiny Jag, reagerer, og har trukket sin planlagte opptreden på festivalen i hjembyen.

– Jeg ble umiddelbart rasende, for jeg er selv av blandet rase, uttalte Graham til Detroit Metro Times.

– Jeg har familiemedlemmer som under disse forhold ville blitt utsatt for noe jeg ikke vil de skal oppleve (…) særlig ikke på grunn av noe jeg holder på med.

Arrangøren forsvarer derimot rasediskrimineringen, og begrunner det med at den fargede lokalbefolkningen er fattigere en tilreisende:

– Vår billettstruktur ble bygd for å sikre at de mest marginaliserte (fargede mennesker) får like stor sjanse til å hygge seg på en festival i sitt eget nærmiljø (svarte Detroit).

Måtte til slutt gi etter for presset

Omsider viste det seg at presset ble for stort, og festivalen endrer politikk, skriver New York Times. Årsaken til at festivalen endret diskriminering av hvite er «trakassering og trusler», i følge Adrienne Ayers, som er grunnlegger av Afrofuter Youth. Hun skylder på høyrevridde nettsider som skrev om saken.

– Det er av hensyn til sikkerheten, ingenting annet, at vi endrer billettstrukturen slik at prisen blir den samme for alle, sier Ayers, som understreker at det fortsatt vil være «forslag om donasjoner» for de hvite som kjøper billett.

Festivalen går av stabelen 3. august.