illustrasjonsfoto: FOTO: SCANPIX
Del saken

Unngå «dårlige» karbohydrater som du finner i sukkerholdig mat, pasta og brød, og spis isteden «gode» karbohydrater som fullkornsprodukter og grønnsaker, skriver VG.

Stadig mer bevismateriale som tyder på at man må lforkaste teorien om en diett som skal passe til alle. Forskerne har oppdaget at ulike typer karbohydrater setter i gang forskjellige reaksjoner i blodsukkeret avhengig av hvem du er, og dette er trolig en av mange grunner til at så mange mislykkes når de skal slanke seg.

Robb Wolf er forskeren og biokjemikeren som nå jobber som helserådgiver. Hansier til VG at personlig ernæring – skreddersydde matvaner tilpasset din biologi – kan være nøkkelen til varig vektnedgang og bedre helse.

Kan tilpasse

«Vi kan tilpasse kostholdet vårt til den optimale maten for forbrenningen vår ved å finne ut hvilke karbohydrater kroppen vår tåler best», sier Wolf. På denne måten kan vi gi oss selv en slankere, mer livskraftig fremtid.

Du kan lære deg hvilken mengde og type karbohydrater du kan spise uten å legge på deg. Det er slutt på å måtte gjette hvilken mat som er riktig for deg.