Illustrasjonsbilde. Inkluderende ungdommer. Pixabay. Foto: marybettiniblank
Del saken

Rebekah Wershbale ble utestengt fra en pub i Macclesfield. Årsaken var at hun hadde på seg en T-skjorte med teksten «Woman: noun, human female». Dette er definisjonen man finner i ordboken hvis man slår opp «Woman».

Men å ytre at en kvinne er et substantiv som betyr hunkjønn av arten homo sapiens blir oppfattet som transfobisk, siden en slik definisjon ikke inkluderer transkjønnende.

Xstra skrev om en relatert hendelse i fjor høst, hvor en annen ung kvinne ble anklaget for transfobiske holdninger for å sitere den engelske ordboken. En annen student fikk sparken fra en universitetsavis etter å ha twitret «kvinner har ikke penis»

Les også: Transaktivister bryr seg mer om seg selv enn sårbare barn og unge

Wersbale er tilhenger av feministgruppen Fair Play For Women, som opponerer for myndighetenes planlagte reformer av den såkalte Gender Recognition Act (GRA). Denne foreslåtte lovendringen vil la alle selv bestemme hvilken kjønn de identifiserer seg som, uten noen form for medisinske eller biologiske krav.

Mange feminister er svært kritiske til dette, da de mener at selv retten til å være kvinne tas over av menn. Frontene er steile mellom slike feminister på den ene siden, og transaktivister på den andre siden.

Her en kort filmsnutt laget av Fair Play For Woman: