Restauranter opplever langt færre julebordbestillinger i år på grunn av koronapandemien. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Del saken
  •  
  •  
  •  

Restaurantbransjen går en julebordsesong i møte med langt færre bestillinger enn normalt.

En fersk undersøkelse gjennomført blant 520 reiselivsbedrifter viser at reiselivsbedriftene vil oppleve en halvering eller mer i antall julebordbestillinger i år, skriver NTB.

– For mange restauranter er de neste ukene kritiske. Inntjeningen de får i denne perioden kan snu hele årsresultatet fra minus til pluss, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv Kristin Krohn Devold i en pressemelding.

På grunn av dette så vil NHO reiseliv lansere to julebordveiledere, en for serveringsbedrifter og en for bedriftens julebordkomité.

– Med enkle grep som å ikke sitte for mange ved samme bord, plassere de som jobber sammen til vanlig på samme bord og tenke over alkoholtilgjengeligheten, kan bedrifter gjennomføre en hyggelig og trygg julelunsj eller middag for sine ansatte, sier Krohn Devold.

  •  
  •  
  •