Illustrasjonsbilde. Foto: Wilma Nora Dortehellinger Nygaard / NTB scanpix
Del saken

Rundt 1,1 millioner nordmenn må sjekke mobilen før det har gått én time, og menn sjekker oftest, viser en undersøkelse fra InFact for mobil og IT-kjeden Mobit.

– Vi har all grunn til å påstå at antallet er langt høyere fordi undersøkelsen omfatter bare dem som er 18 år eller eldre. Tar vi utgangspunkt i undersøkelsen er minst 25 prosent av oss fullstendig avhengige av å sjekke mobiltelefonen kontinuerlig, sier salgs- og markedsdirektør Rolf Paulsen i Mobit.

Undersøkelsen InFact har utført viser at menn sjekker mobilen oftere enn kvinner, og at det er småbarnsforeldre mellom 30 og 44 år som er de mest ivrige på å sjekke mobilen.

– Det er ingen overdrivelse å hevde at mobiltelefonen er den viktigste tingen i folks liv. Mobilen griper inn i hverdagsliv, familieliv, fritid og jobb. Det som foregår i folks liv skjer i stadig større grad gjennom mobiltelefonen, sier Paulsen.

Selv om Paulsen ikke moraliserer over all mobilbruk, peker han spesielt på en ting han ber folk holde seg unna.

– Men vi må aldri glemme kontakten og dialogen med hverandre, og det jeg mest av alt vil advare mot er surfing under bilkjøring. Det er livsfarlig, sier han.