REUTERS/David Mercado
Del saken

En ukrainer og hans sønn drepte en gjest og kokte suppe av kjøttet. Nå må de gjøre opp for seg for en ukrainsk domstol.

De to ukrainske familiemedlemmene, faren Maksim Kostyukov, 41, og hans sønn Yaroslav, 20, inviterte deres venn Evgeny Petrov til en fest i leiligheten sin i oktober i fjor. De drepte gjesten, parterte liket, dro ut kjøttstykker og kokte suppen, ifølge den engelske avisen Daily Star.

Kjøttstykker i suppe og kjøleskap

Familiefaren hadde tidligere hatt problemer med politiet, og ble rasende da han fikk vite at deres venn tidligere hadde jobbet i politiet. Raseriet førte til drapet. Og når han først var drept: Hvorfor ikke spise kjøttet?

Derfor kuttet de hodet av liket og rev ut kjøttstykker fra beina, ifølge den ukrainske påtalemyndigheten, som mener at halshuggingen var ment å gjøre det vanskelig å identifisere offeret. Det hodeløse liket ble dumpet nær en boligblokk. De kjøttstykkene som ikke ble brukt i suppen ble lagret i kjøleskapet. Ifølge Daily Mail risikerer paret livstidsdom for drap.

Spiste han av moren?

Kannibaldrap er ikke helt uvanlig, men sjeldne. For et par uker siden skrev Daily Mail om den arbeidsledig spanske servitøren Alberto Sanchez Gomez, 26, som nå er siktet for å ha drept sin mor. Han parterte liket og gjemte kroppsdeler i seks store Tupperware-beholdere i en leilighet i nærheten av familiens hjem i Madrid. Politiet forteller at tarmene ble funnet blandet med husholdningsavfall inne i leiligheten. Han er mistenkt for drap og kannibalisme.

Annonserte etter personer som ville bli spist

Den kanskje mest originale kannibalmorderen i nyere europeisk historie er Armin Meiwis, verdenskjent under kallenavnene «Rotenburg-kannibalen». I 2001 averterte han på Internett etter personer som var villige til å la seg drepe og spise. Han fikk hundrevis av positive reaksjoner. Den første som møtte opp for å bli spist var i Meiwis øyne for tykk, og ble sendt på dør.

Det ble til slutt Bernd Jürgen Armando Brandes som fikk viljen sin. Han fikk sågar delta under den første delen av måltidet, da de spiste penisen hans, før han ble drept. Meiwis koste seg senere med kjøttstykker fra liket og en dyr sørafrikansk rødvin.