Leeds Trinity University. Bør skrives med små bokstaver. Foto: L.T.U
Del saken

Forelesere ved Leeds Trinity’s school of journalism advares mot å bruke store bokstaver. Studentene kan bli skremt.

Saken er fra november 2018, men er allikevel verdt en omtale. I nye retningslinjer til staben blir det blant annet anbefalt at man ikke skal bruke store bokstaver, siden dette kan skremme studentene til å mislykkes, skrev Express.

Bruken av store bokstaver ble gjerne brukt for å understreke at oppgaven var viktig, men dette kunne oppfattes som at oppgaven var vanskelig.

Det ble dessuten anbefalt å «skrive i en hjelpsom, varm tone, unngå dominerende eller insisterende språk og negative instruksjoner». Man burde også unngå ordene «do» og særlig «don’t». Forelesere ble også instruert om å være «tydelig om det utydelige».

Målet med de nye retningslinjene var å «styrke studentens forståelse, engasjement og prestasjoner».

Les også: Nå blir «millennials» krenket av Friends

Snøfnugg

Ikke alle var like positive til de nye retningslinjene, som ble kalt nok et eksempel på «akademisk overbeskyttelse av en generasjon av snøfnugg».

En foreleser sa til Express:

– Vi har noen fremragende studenter, men det er en konstant kamp mot et system som ønsker å behandle studentene som små barn. Ingen av våre studenter tjener noe på denne typen nonsens.

Men universitetet hevder de bygger på best praksis i henhold til nyere pedagogisk forskning. Og de understreker at de ikke forbyr bruken av store bokstaver, det er kun snakk om en anbefaling.

Det er verdt å understreke at dette altså handler om et universitet som skal utdanne journalister.

Dette skjedde omtrent samtidig som studenter i Manchester vedtok å slutte med klapping av frykt for at lyden kunne utløse angst. I stedet skulle man bruke såkalt «jazz hands» for å vise verdsettelse.

Jazz hands meme

Nedenfor kan du se at et forbud mot klapping diskuteres seriøst på Good Morning Britain, november 2019.
Tankene går til den norske poeten Sigbjørn Obstfelder:

Jeg ser, jeg ser…
Jeg er vist kommet paa en feil klode!
Her er saa underligt…