Ansatte låser portene til Priory school mens politiet er med. Legg merke til læreren med skjørt. Skjermdump video
Del saken

Lærere og politi nektet elever adgang til skolen, hvis de ikke hadde kledd seg i den nye, kjønnsnøytrale skoleuniformen.

En ungdomsskole i Lewes, Sussex har innført kjønnsnøytrale skoleuniformer dette skoleåret, og 6. september ble alle elevene som ikke hadde etterkommet påbudet om å iføre seg den nye uniformen nektet adgang til skolen, skriver Daily Mail.

Politiet bisto ansatte ved skolen, og porten inn til skolen ble låst for alle som ikke var korrekt antrukket. Jenter i skjørt ble nektet adgang, og gutter i gamle skoleuniformer slapp heller ikke inn. – De oppførte seg som utkastere, sier en elev.

Elevene protesterte utenfor skolen og fikk støtte av flere foreldre som ikke forstår hvorfor de må tvinges til å bytte ut eksisterende uniformer. Men skolen insisterer på at det er helt nødvendig, av hensyn til eventuelt transkjønnede elever.

La jenter være jenter, og gutter være gutter!

Piers Morgan er tidligere elev ved skolen og støtter protestene. Han mener hysteriet er gått for langt:

Også Maria Caulfield, MP for de konservative, reagerer sterkt og uttaler til MailOnline at den politiske korrektheten har blitt «sinnsyk».

Andre peker på at det er merkelig at politiet prioriterer å nekte jenter adgang til skolen fordi de har på seg skjørt, mens ungdomskriminalitet, knivstikking og vold øker og øker.

Dessuten legges det merke til at enkelte av lærerne faktisk har på seg skjørt, men nekter elever å komme inn på skolen i samme plagg. Andre peker på den negative effekten det har for klimaet at elever må bytte ut uniformene.

Foreldrene til de eldste elevene er spesiellt opprørte, siden disse kun kan bruke uniformen i 9 måneder, og prisen for den nye uniformen er minst 100 pund.

Anslagene over hvor stor andel av briter under 16 som kan kalles transkjønnede spriker voldsomt, siden definisjonen er uklar og omstridt. Williams Institute i USA anslo i 2016 at 0,6 % av den totale befolkningen var transkjønnede.