Glazed doughnuts fra Krispy Kremes. Shutterstock
Del saken

James Conmy sendte en epost til kollegaene, hvor han informerte om at de kunne forsyne seg med smultringer i forbindelse med hans bursdag. Ordlyden krenket en kvinnelig ansatt og nå har Conmy blitt suspendert.

Det er en nokså pikant historie som er beskrevet i fagbladet Insurance Post. Conmy jobbet som forsikringsmegler hos britiske Guy Carpenter. På kontoret var det tradisjon at de som hadde bursdag kjøpte inn smultringer til alle på kontoret.

Conmy fulgte kotymen da han selv fylte år. Men siden han ikke kunne være tilstede selv på grunn av oppdrag utenfor kontoret, sendte han en epost til alle sine kollegaer:

– Det er smultringer på Alf´s kontor siden det er min fødselsdag. Jeg håper alle liker Krispy Kremes – jeg vet jo at Soraya nyter en ring med glasur.

Dette fikk Soraya Faoussi til å tenne på alle pluggene. Hun skrev en rasende epost tilbake:

– Dette er fullstendig uakseptabelt, James. Det er grenser for hva slags «vitser» du kan sende på jobben med kopi til alle kollegaer. Du kan notere deg at denne eposten blir videresendt direkte til HR-avdelingen – GRATULERER MED DAGEN!.

Conmy er nå suspendert mens saken behandles.

Glazed doughnuts
Det kan være uforståelig for mange hva som var så feil med teksten til Conmy. Men grunnen blir litt mer forståelig hvis man googler «Glazed doughnuts slang». Da fremkommer det at begrepet også kan ha seksuell/pornografisk betydning. Men det kan også bety nettopp det som er den originale betydningen: Smultring med glasur. Av typen som rent faktisk befant seg på Alf´s kontorpult.

For alt vi vet kan det også hende at den krenkede kvinnen tidligere har vist en forkjærlighet for akkurat den type glaserte smultringer som eposten nevner.

Foto: Shutterstock

En talsmann for Guy Carpenter uttaler:
– Vi tar alle hendelser som omhandler trakassering svært alvorlig og vil ikke tolerere oppførsel som bryter med våre regler for oppførsel. Vår første prioritet er vår kollega som er rammet av dette, og vi tilbyr all den støtte og rådgivning vi kan. De som er involvert i sendig og spredning av denne eposten er suspendert mens vi etterforsker saken.

James Conwy, som nå risikerer å miste en jobb hvor han tjener 150.000 pund i året, har ikke sluppet til med en kommentar.