Cannabis legaliseres i stadig flere land. Pixabay
Del saken

Cannabis-dyrking til medisinsk bruk er en sterkt voksende næring i mange land etter hvert som reglene for medisinsk bruk av cannabis-produkter blir stadig mer liberale. Nå satses det også i Tyskland.

Ifølge det tyske Bundesinstituts für Arzneimittel und Medizinprodukte vil to private selskaper få lov til å dyrke flere tonn cannabis i fremtiden.

Myndighetene annonserte forrige uke at cannabisfabrikken Aurora Produktions GmbH i Berlin har blitt tildelt en kontrakt for dyrking av ett tonn per år i en periode på fire år – totalt fire tonn, melder Bild Zeitung.

Ifølge selskapet har det til hensikt å starte etableringen av en biokjemisk park i Leuna i delstaten Sachsen-Anhalt i begynnelsen av mai, der plantene skal dyrkes. Selskapet tilhører den børsnoterte canadiske gruppen Aurora Cannabis Inc.

Les også: Legalisering av cannabis, hva er konsekvensene?

Tillatt bruk siden 2017

I tillegg kan selskapet Aphria Germany GmbH fra Bad Bramstedt i delstaten Schleswig-Holstein i samme periode dyrke 0,8 tonn per år. Den første høstingen forventes høsten 2020.

Presidenten i det føderale instituttet, Karl Broich, mener avgjørelsen er viktig for «vedlikehold av kritisk syke pasienter».

Siden mars 2017 har pasienter i Tyskland regelmessig kunnet bestille medisinsk cannabis via legen, blant annet for å redusere belastningene ved multippel sklerose og å lindre kronisk smerte, skriver Bild. Siden da har det vært en boom i etterspørselen. For tiden importeres cannabis til medisinsk bruk mest fra utlandet.

Flere andre land har kommet langt i cannabisdyrking. Det gjelder spesielt Israel der dyrking av cannabis til bruk for en lang rekke sykdommer har pågått i flere år. Men først i den siste tiden er det begynt å bli en viktig eksportnæring.