Forbud mot homoterapi diskuteres i Tyskland. Illustrasjonsbilde, Shutterstock.
Del saken

Vanlige forbønner, demonutdrivelser og oljesalver er vanlige metoder i terapi for å kurere homoseksualitet i Tyskland, skriver Bild Zeitung.

Nå vurderer den tyske helseministeren å forby terapi som har til hensikt å endre homofiles seksuelle orientering.

I Tyskland er debatten blomstret opp fordi tyske studier kan tyde på at homoterapi kan virke mot sin hensikt og føre til stressforstyrrelser, frykt, humørsvingninger, depresjon og selvmordsrisiko. Den har ingen positiv effekt. Det hevder den tyske psykologen Gisela Wolf, som selv har behandlet folk som har gjennomgått en slik «terapi».

I tvil om forbud er nødvendig

Nå vurderer den tyske regjeringen et forbud mot kontroversielle terapier for den påståtte «kur» av homoseksualitet.

– Homoseksualitet er ikke en sykdom, og derfor er det ikke behov for terapi, sier helseminister Jens Spahn fra det kristeligdemokratiske partiet. Han er i tvil om det trengs ny lovgivning fordi en eksisterende lov som forbyr «konverteringsterapier» burde være «klar nok», og rammer de mest kontroversielle formene for homoterapi.

– Det er en skandale at farlige pseudo-terapier som er rettet mot å endre homoseksuell orientering, fortsatt er tillatt. Kjærlighet er kjærlighet og ikke sykdom! Ingen mennesker skal bli «behandlet» for seksuell orientering. Disse «homo-healerene» gjør deg syk i stedet for å helbrede, mener talspersonen for det tyske grønne partiet, Ulle Schauws.

Saken er fra mars, men er såpass tidløs at vi allikevel valgte å publisere den nå.