Machelle Hackney med en av hennes to sønner som også er arrestert i den groteske saken. Skjermbilde fra video.
Del saken

En mor i Arizona med en populær YouTube-kanal er arrestert og tiltalt for mishandling av sine syv adoptivbarn.

Politiet mener hun skal ha brukt vold, mishandling og trusler for å få barna til å opptre i koreograferte, «morsomme» små filmer som hun har lagt ut på YouTube for å tjene penger, ifølge The Guardian.

Machelle Hackney (48) ble arrestert etter at politiet besøkte hennes hjem og fant ut at seks av syv barn virket feilernærte og undervektige.

Hackney står bac Fantastic Adventures på YouTube, som har 800.000 abonnenter og 250 millioner «views», hovedsakelig filmer av barn fanget på film i morsomme situasjoner.

Mishandling

Hackney skal ha mishandlet sine barn, brukt pepperspray, sperret de inne uten tilgang på mat, vann og toalett etc. Alt for å få de til å prestere i filmsnuttene Hackney pønsket ut. Barna ble også holdt hjemme fra skolen.

Hackney benekter beskyldningene, men innrømmer at hun har straffet barna med ris og å tvinge de til å stå i et hjørne, i tillegg til husarrest.

YouTube har fjernet muligheten for å tjene penger gjennom kanalen Fantastic Adventures. Nedenfor et kort nyhetsinnslag om den groteske saken: