Florø 20210617. Dronning Sonja vinker farvel fra kongeskipet etter besøket i Florø torsdag. Det er siste dag under den tre dager lange reisen kongeparet har i Vestland. Dette er den første offisielle reisen i Norge siden koronapandemien startet i mars 2020. Foto: Heiko Junge / NTB
Del saken

NTB melder at tusenvis av barn stilte seg i ring rundt Florø for å hedre kongeparet og markere samhold. – Det var helt rørende, sier dronningen.

– Om litt vil kongeparet være med på å skape minner i noen tusen barnehoder. Disse barna vil tenke tilbake på denne gangen da alt var så annerledes, da vi sto i sirkel rundt byen og møtte kongen og dronningen, sa ungdomsordfører Håkon Skram Heggen (H) i Kinn i forkant av seansen.

Til sammen 13 barnehager og ti skoler med rundt 1.800 elever deltok, i tillegg til andre frammøtte fra befolkningen.

– Jeg synes det er imponerende hva de har av krefter, sa en tydelig rørt dronning til NTB i etterkant, da hun kom ut for å vinke fra akterdekket på kongeskipet Norge.

– Det har vært helt kjempeflott, bortsett fra været, sier hun.

Fellesskap!

Forsamlingen våget seg på en allsang av «Å eg veit meg et land» av Elias Blix, sammen med damekoret Fryd og mannskoret Gammen. Dronningen ble tydelig beveget og felte flere tårer under sangen.

Besøket i Florø markerte slutten på kongeparets tur, som har foregått med kongeskipet Norge. Kongen tar fly tilbake til Oslo for å lede statsråd fredag, mens dronningen drar videre til Måløy for en utstillingsåpning.