Les Orangers Beach Resort, Tunisia. Ikke like idyllisk nå. Foto: Thomas Cook
Del saken

Britiske turister holdes som gisler av hotell i Tunisia på grunn av faren for at reisebyrået Thomas Cook skal gå konkurs.

Andre frykter at de vil bli kastet på gaten, hvis hotellene blir omgjort til flyktningleire.

Sikkerhetsvakter holdt strandhotellet Les Orangers stengt og sperret de britiske turistene inne. Busser ankom hotellet for å frakte turistene til flyplassen, men turistene ble nektet å gå ombord. Samtidig har hotellet stengt tilgangen til WiFi.

– Vi kan ikke forlate hotellet. Jeg vil beskrive dette som å bli holdt som gisler, sier Ryan Farmer til Daily Mail.

Dean Williams er gjest ved det samme hotellet. Han sier til at hotellet frykter at reisebyrået ikke vil gjøre opp for seg. De krever derfor at turistene betaler for oppholdet.

Blant annet skal en 80 år gammel dame blitt avkrevd 2000 pund. Men turistene har allerede betalt for reisen til Thomas Cook.

150.000 britiske turister risikerer å bli strandet. Britiske myndigheter er i ferd med å planlegge historiens største repatriering i fredstid.

Vinggruppen er en del av Thomas Cook-gruppen. De er ikke urolige for norske turister:

– Vi retter vår oppmerksomhet mot å få dette i havn og ingenting annet. For gjester som har booket eller vurderer å booke, gjelder det samme som alltid. Det vil si at man er beskyttet av reiseforsikringen, sier kommunikasjonssjef Fredrik Henriksson i Thomas Cook Nord-Europa til NTB.