For første gang forteller Trond Giske og Haddy N'jie sin historie i Vårt lille land som sendes torsdag 25. april kl. 21.40 på TV 2.
Del saken

I januar 2018 trakk Trond Giske (52) seg som nestleder i Arbeiderpartiet som følge av en rekke varsler fra kvinner som mente at Giske hadde opptrådt uanstendig overfor dem.

Tidligere i vinter blusset varsler-sakene opp på ny, på grunn av et videoklipp som viste Giske i nærkontakt med en yngre kvinne på et utested i Oslo. Denne saken ble starten på en av de største skandalene i VGs historie.

Hele tiden har Giskes samboer Haddy Njie (39) avstått fra å kommentere saken offentlig. Men i en epost til Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng skrev Haddy:

«Prosessen i partiet har vært en like stor påkjenning for Trond og meg, som det ekstreme og ensidige trykket fra pressen. Prosessen har vært uforutsigbar, tilfeldig og ensidig til det absurde, med fullstendig mangel på rettsprinsipper».

Snakker ut

Nå har Trond Giske og Haddy Njie valgt å gå ut offentlig og snakke ut om den tøffe tiden i TV 2-programmet «Vårt lille land», skriver KK.
Episoden sendes på TV 2 torsdag 25. april 2019.

– Det er på tide at denne siden av historien også blir fortalt, sier nyhetsredaktør i TV2 Karianne Solbrekke i en pressemelding. Videre kan man også lese at «metoo er en globalt viktig kampanje som har satt søkelys på seksuell trakassering og maktmisbruk».

– Trond Giske var den offentlige personen i Norge som ble mest omtalt og sterkest knyttet til kampanjen. Men det er viktig å ha en diskusjon i kjølvannet av metoo. Nemlig om personer det varsles mot helt eller delvis kan havne i et rettstomt rom, fordi prosessen ikke håndteres godt nok. Og om det i realiteten er mulig for en som blir anklaget offentlig – å forsvare seg. Det finnes knapt noen fasit, men vi må tåle en debatt der også denne siden er med, sier Solbrække i pressemeldingen.

Trond Giske og Haddy Njie ble kjærester i 2014. To år senere ble de foreldre til datteren Maria. Lørdag 1. juni 2019 gifter de seg i Nidarosdomen i Trondheim.