Foto: Pixabay
Del saken

Visste du at du kan tatovere på deg fregnene du alltid har drømt om? Det begynner å bli en del år siden permanent makeup (PMU), altså sminketatovering, kom til Norge. Men de siste årene har markedet for dette virkelig eksplodert, og flere og flere klinikker tilbyr dette i forskjellige variasjoner. Flere norske kjendiser har også benyttet seg av dette, eksempelvis Triana Inglesias og Sophie Elise.

ENORME MULIGHETER

Det er kanskje ikke så rart at PMU er så populært, for dette gir virkelig mange muligheter.

Bryn

Permanent makeup på øyenbryn er nok kanskje den vanligste behandlingen innen feltet. Det er en rekke farger å velge mellom, og det er svært mange ulike teknikker som kan benyttes for å oppnå ønsket resultat. For eksempel kan man få pudderbryn, ombrebryn, 3D bryn og hårstråteknikk med mer. Mange tror at man må barbere vekk sine naturlige bryn, men er det overhodet ikke vanlig. Tvert i mot ønsker seriøse aktører å beholde mest mulig av klientens naturlige bryn og fasong, og komplimentere dette på best mulig måte ved hjelp av bryntattoo.

Eyeliner

Om det er vondt? Ja! Og ikke nok med det, hoven blir du også. Men fint er det, og det er det som er viktig! Dessuten, hvor lang tid bruker man ikke hver morgen for å få den perfekte fasongen på eyelineren? Også når det gjelder permanent eyeliner er det mange stiler å velge i. Noen velger å kun fylle inn mellom vippene for å gi en illusjon av mer fyldige vipper, noen har en tynn liner-strek, noen har tykkere, og noen har en vipp a la «cateye» på kanten. Flere velger også å ha liner både oppe og nede.

Lepper

Her er det virkelig mange farger å velge i! Noen ønsker naturlige farger, mens noen er mer vågale. Her kan tatovøren også velge å gjøre leppekanten mer forsterket eller å rett og slett gi leppene dine en litt mer passende fasong, for eksempel ved amorbuen. Enkelte kunder ønsker kun lipliner, mens de fleste fyller hele leppeområdet med farge.

Øyenskygge

Det skal sies at jeg ikke har sett noen klinikker i Norge som gjør dette enda, men ifølge internettet er dette slettes ikke verken en ny eller en uvanlig behandling!

Skjønnhetsflekker

Kinn og overleppe er de mest populære områdene når det kommer til å få tatovert skjønnhetsflekker. Så om du vil stjele stilen til Marlin Monroe, er det ikke mye tid eller penger som skal til før du er på god vei.

Fregner

Ifølge Solvår Hegge, eier av Sol PMU, tatoverer hun fregner ukentlig på kunder som ønsker dette, og kan også fortelle at etterspørselen er økende.

IKKE BARE JÅLERI

Hode

Permanent makeup kan brukes til mer enn til kun erstatning av sminke. En type permanent makeup som er særlig tiltalende for menn, er på hodet ved hårtap. Dette er absolutt billigere enn hårtransplantasjon, og flere synes at dette til og med er bedre. Å tatovere hår på hodet kan selvsagt også gjøres på kvinner som er blitt litt tynne i håret, og da tatoverer man for å skape inntrykk av mer fylde.

Areola og brystvorte

Enda et bruksområde er å tatovere brystvorte og areola på de som av en eller annen årsak mangler dette, eksempelvis hvis man har fjernet et bryst grunnet kreft. Kvinner som har fått utført dette har uttalt at dette styrket selvfølelsen.

«PERMANENT – FOR ALLTID?

Permanent make-up er ikke helt permanent. Tatoveringen går ikke like dypt ned i huden som ved «vanlige» tatoveringer, og dermed forsvinner det etter hvert. Hvor lenge PMU varer avhenger blant annet av hudens tilstand. Helt enkelt kan man si at dess eldre man er, dess lengre varer fargen. Ofte sitter permanent makeup noen år. Likevel anbefales det å fylle på farge innen 1 år for at den skal holde seg fint. Og skulle man angre, kan man fjerne tatoveringen med laser eller med saltvannsløsning hos flere av klinikkene som tilbyr PMU.