Illustrasjonsfoto: Beretta/Sims/REX
Del saken

Krangling kan være sunt for parforholdet. Men hvordan vet du da at partneren man har valgt ikke er riktig for deg?

Ifølge relasjonsekspert Charlotte Sander og det svenske nettstedet Baaam finnes det noen tegn man bør merke seg, dersom man er i tvil om forholdet man nylig har gått inn i. Og krangling er ikke et av dem. Faktisk trenger ikke krangling å være negativt i det hele tatt. Også lykkelige par har sine konflikter.

Følgende opplevelser kan imidlertid være tegn på at partneren din ikke er riktig for deg:

Nærhet

1. Du opplever at du kommer ganske nære partneren din, men ikke stort lenger. Han eller hun åpner seg ikke helt for deg. Det kan ta tid for mange å åpne seg skikkelig, og slippe andre mennesker ordentlig inn. Men om forholdet har stått stille i lang tid, kan det være på tide å gå en runde med seg selv. KKs livsstilcoach Christine Otterstad mener at det først og fremst er viktig at man ikke maser og blir sint på partneren. Man kan ikke presse et annet menneske til å åpne seg. Det beste er å vise forståelse, og å være åpen selv.

Les også: Det er sunt for helsa å være i et trygt parforhold

Kontroll

2. Du opplever at partneren din er kontrollerende tidlig i forholdet. Vær på vakt mot partnere som viser behov for å ha kontroll over deg, og som for eksempel vil ha full oversikt over hva som foregår på telefonen din. Opplever du at du kontrolleres mer enn hva du er komfortabel med, er det et tegn på at du bør gå.

Uenighet

3. Du opplever at dere er uenige i viktige ting. Uenighet i viktige spørsmål som angår deres fremtid sammen, som om dere skal ha barn, om dere skal gifte dere, eller hvor dere skal bo, kan være ødeleggende for forholdet før eller siden. Mange kan for eksempel være på utkikk etter å treffe noen, uten at man er klar for å dele resten av livet med en person. Dette er det viktig å være ærlig om i begynnelsen av forholdet.