Indya Moore på Golden Globe Awards, 6. januar 2019. PHOTO BY MATT BARON/BEI/REX/SHUTTERSTOCK (10048067WQ)
Del saken

En manns penis endrer kjønn med en gang en mann identifiserer seg som kvinne, sier Indya Moore ifølge Breitbart News.

Hun/Han er skuespiller i et transseksuelt show på FX Network. Hennes twittermelding er enkel og grei:

Erklæringen baserer seg på det transaktivistiske dogme om at alle menn som sier de er kvinner, automatisk blir kvinner, og kroppen deres blir umiddelbart en kvinnes kropp. At hver eneste celle i disse kroppene har mannlige kromosomer betyr ingenting i den postmoderne virkeligheten.

Nå har altså kvinner penis. Dette benektet studenten Angelos Sofocleous, og resultatet var at han mistet jobben som redaktør i studentavisen.

Les også: Kvinner har ikke penis

Kjønn er en følelse, og følelser er viktigst

En persons kjønn handler altså kun om hvordan du personlig føler deg. Moore selv identifiserer seg som hverken mann eller kvinne:

Når hun får spørmål om hun kan forklare dette nærmere, svarer hun bare: «Nei».

Følelser er viktigere enn biologi og fakta. Som Moore sier: «Ikke bruk vitenskap for å bekrefte dine fordommer».

Samtidig øker motstanden i de feministiske miljøene. Dette har fått en egen betegnelse, TERF, og særlig i Storbritannia er dette en voksende bevegelse. TERF står for Trans Exclusionary Radical Feminist. Mange prominente britiske feminister og journalister kan passe inn under denne sekkebetegnelsen. Det handler om en økende motstand mot at selv det å være kvinne nå er i ferd med å bli overtatt av menn.

Selv nettsteder med et såpass uskyldig navn som Mumsnet er sterkt preget av denne kontroversen. Som Edie Miller har sagt: «Mumsnet er for britisk transfobi det samme som 4chan er for amerikansk fascisme».

Familien må avskaffes

Forfatteren Sophie Anne Lewis har skrevet en hel bok, Full Surrogacy Now: Feminism Against Family, om hvorfor familien må avskaffes. Hun vil erstatte normale fødsler med surrogatmødre, og mener at barnet ikke nødvendigvis tilhører noen av rent genetiske grunner. Barna skal oppdras i fellesskap, som et felles ansvar, slektskap skal nedprioriteres. Det skal bokstavelig talt bli slik at det trengs en landsby for å oppdra et barn. Lukter det litt kommunisme?

Tennisstjernen Martina Navratilova har nylig blitt kritisert og kalt transfobisk for å uttale at hun ikke synes menn skal kunne konkurrere med kvinner i sport, noe hun betegnet som «sinnsykt og ren juks». Navratilova, som i flere tiår har kjempet for homofiles rettigheter, sa på twitter før jul:

– For å si det helt enkelt: En mann kan bestemme at han er kvinne, ta hormoner hvis det er et krav, for så å delta i hvilken som helst sport, vinne absolutt alt og muligens tjene en liten formue. Så kan han ombestemme seg og bli far, hvis han ønsker. Det er sinnsykt, og det er juks. Jeg er villig til å kalle transkjønnede på hvilken som helst måte de ønsker å bli tiltalt. Men jeg er ikke villig til å konkurrere med de, det vil ikke være rettferdig.

Grusomt og uvitenskapelig

Heldigvis får transaktivistene støtte fra Demokratene i USA, som avviser biologi som grusomt og uvitenskapelig:

Flere meningsmålinger viser at transaktivistenes ideologi har svært liten støtte. Folk flest har sympati med, og ønsker å hjelpe, de som sliter med kjønnsdysfori og usikker kjønnsidentitet. Men de avviser aktivistenes krav om spesiell juridisk status og den totale avskaffelsen av biologiske fakta.