Illustrasjonsbilde. Foto: Pixabay/ geralt /
Del saken

Munroe Bergdof, en britisk transkjønnet modell, sier at hun føler seg truet av innstillingene til andre kvinner.

Ifølge The Guardian mener hun at enkelte kvinner skaper en «fiendtlig atmosfære» for transkjønnede.

Bergdof sier at hun har fryktet å delta på moteshow, siden hun føler trusselen fra såkalte cisgendered, som faktisk vet hvilket kjønn de har fra de ble født.

Sport

Kommentarene kom etter mye diskusjon rundt menn (ja, det handler om menn) som konkurrerer med kvinner i sport. Bergdof er også en mann, i alle cellene i hans kropp er det utvilsomt en mann. Men hun/han/whatever identifiserer seg som kvinne.

Bergdof er en transekvinne. Det betyr en mann som identifiserer seg som kvinne. Det betyr ikke at hun faktisk er en kvinne, men å si noe slikt regnes som upassende.

Sympati

– Det var enorm sympati for det hun sa, og poenget er at vårt samfunn er i en forvandling, idéene endres. Ting som virket umulig er nå noe vi alle kan akseptere, uttaler Jude Kelly. Hun er grunnlegger av Woman of the World.

Bergdof aksepterer at hun, som modell, er privilegert. Men hun bekymrer seg for hvordan hennes «søstre» føler seg, og så kommer de transaktivistiske og identitetspolitiske, postmoderne setningene:

– Dessverre handler det om narrativet, som at transpersoner er en trussel mot cisgendered. Det finnes ikke statistikk som viser dette.

Hvem bruker egentlig begrep som cisgendered, bortsett fra radikale transaktivister? Hvis du ikke forstår begrepet, så bør du absolutt ikke skamme deg.