Freddy McConnel, hun har nå blitt far. Skjermbilde fra video.
Del saken

Overskriften sier det meste. Det blir stadig vanskeligere å holde tunga rett i munnen i de stadige utvidelsene av kjønnsbegrep og biologiske løsninger.

Freddy McConnel (32) er en transkjønnet «mann» som nylig fødte en gutt. Freddy var «desperat etter å få et barn» før han/hun gjennomgikk fullstendig kjønnsoperasjon. Nå kommer det dessuten film om prosessen, som lanseres på Tribeca Film Festival, skriver Daily Mail.

Freddy er, hvis det skulle være uklart, en kvinne. Hun er født som kvinne og har kvinnelige kromosomer i hver eneste celle i kroppen. Men hun identifiserer seg som mann, så da er hun i henhold til postmoderne ideer mann. Snart skal full kjønnsskifteoperasjon gjennomføres.

Men først måtte hun bli mor slik at hun kunne bli far, for som Freddy sier:
– Det er ikke bare kvinner som blir verpesyke.

Les også: Snart kan biologiske menn føde barn ved hjelp av livmortransplantasjon

Å føde er en trussel for den mannlige identiteten

McConnel er journalist i den progressive engelske avisen The Guardian, og i en trailer for filmen får vi se hvordan Freddy opplever det skremmende å risikere og miste deler av sin mannlige identitet, for å være i stand til å føde. Som han sier:

– Dette er en film om meg som får en baby, men det jeg føler jeg opplever er ikke bare det å være gravid og få en baby. Det er som om jeg mister meg selv fullstendig.

Freddy får full støtte fra sin mor, som sier til The Guardian:
– Jeg elsket å være gravid. Alle bør prøve det, særlig menn.

Hva skal man si? Jeg har blitt far to ganger, og det er faktisk på mange måter å miste seg selv, i alle fall den yngre, ubekymrede versjonen av seg selv. Men man skaper noe nytt, kanskje en mer moden mann, en farsfigur?

Det er slike idealer de fleste strekker seg etter, selv om mange av oss mislykkes. Uansett: Man gjør ofre, men får veldig masse igjen.

Gynekologisk undersøkelse kan være en trussel mot din mannlige identitet. Skjermbilde fra video.

Egotripp

Her fremstår det til en viss grad som ren egotripp for en forvirret person som selvsagt hylles med egen film for sitt mot og sin kamp, og som velger en nokså utradisjonell løsning som vi alle må akseptere carte blanche.

Det står i beskrivelsen av traileren at han er en homofil transkjønnet mann som lengter etter å starte en familie:

– Å bestemme seg for å bære frem et barn tok flere år av sjelegranskning, men ingenting kunne forberede ham på realitetene som ventet ham under graviditeten.

Barnets beste?

Det står ingenting i noen av artiklene om en eventuell partner. Mange undersøkelser viser at barn som vokser opp med single foreldre (de fleste er single mødre) har dårligere forventet livskvalitet i gjennomsnitt på omtrent alle mulige parametere.

Men single mødre som etter fødsel blir single fedre finnes det vel lite statistikk på. For alt jeg vet kan det være en ideell løsning.

Kommentarfeltet under artikkelen i Daily Mail er interessant lesning. Det er betegnende at den mest likte kommentaren i skrivende stund hverken er hatefull eller hyllende, men rett og slett:

«I`m confused».

Som poeten Sigbjørn Obstefelder sier det i avslutningen på diktet Jeg ser:

Jeg ser, jeg ser …
Jeg er vist kommet på en feil klode!
Her er så underligt …

Filmen har premiere 27. april. The Guardian har nylig publisert en trailer som du kan se her: