Den britiske komikeren Ricky Gervais hisser på seg transaktivister. Foto: Ken McKay/ITV/REX
Del saken

Vi var ved flere anledninger skrevet om transaktivisten Jessica Yaniv.

Dette er personen som saksøkte en rekke skjønnhetssalonger fordi de ikke ville barbere underlivet hans. Yaniv identifiserer seg som kvinne og lesbisk, men er biologisk mann og har fortsatt mannlige kjønnsorganer.

I den forbindelse havnet Yaniv i konflikt med den britiske komikeren Ricky Gervais, som er i vinden etter sin opptreden på Golden Globe nylig, skriver The Post Millennial. Gervais gjorde blant annet narr av Yaniv på denne måten:


Les også: Ricky Gervais i konflikt med transaktivister

Rett før jul var Yaniv i søkelyset nok en gang, da han ble rasende fordi han ble nektet behandling hos en gynekolog. Yaniv har også blitt anklaget for å ha en spesiell, usunn interesse for svært unge jenter.

Vil stanse show

Nå legger Gervais ut på turne med sitt standup-show, og en av byene han skal besøke er Vancouver. Denne byen på vestkysten av Canada er hjembyen til Jessica Yaniv, og på Twitter skriver han: Dette vil jeg ikke tillate.

Det er vel heller tvilsomt om Yaniv har innflytelse nok til å stanse showet til en av verdens mest populære komikere. Gervais show «Fame» ble utsolgt på rekordtid. Gervais er også aktuell med hovedrollen i den mørke komedien «After Life», som den britiske stjernen selv har skapt, redigert og produsert.

Les også: Gervais gikk i strupen på noen av verdens største firmaer innen show-business