Skjermdump YouTube
Del saken

Transaktivisten Nikki Joly satt fyr på sitt eget hus, drepte sine egne kjæledyr og skyldte på hatkriminalitet. Nå blir kvinnen som identifiserer seg som mann tiltalt for brannstiftelse.

Nikki Joly har vært en viktig forkjemper for LGBT-rettigheter i Jackson, Michigan. Han ble av en lokal avis nylig kåret til «Citizen of the Year» for sin LGBT-aktivisme i den konservative byen, skriver Detroit News.

Han har fått i gang en homofestival, byens første samfunnshus for homser og ikke minst vant han en 18 års lang og bitter strid for å innføre forbud mot diskriminering av homser.

Det antydes at Joly ble frustrert over mangel på oppmerksomhet hans aktivisme fikk etter at disse kampene var vunnet.

I brannen, som Joly nå anklages for å ha påsatt selv, døde hennes to hunder og tre katter i flammene. Liket av den ene hunden blokkerte døren da brannvesenet forsøkte ta seg inn.

Sjokkerte lokale tilhengere 

Travis Tromble, en homofil som har jobbet for mange av de samme sakene som Joly, uttaler:

– Det er skammelig. Hvordan kan han gjøre dette mot samfunnet han har gjort så mye for å hjelpe?

Stella Shananaquet, som har en homofil sønn, mener Jolys handlinger kan ødelegge saken han jobbet så mye for:

– Alt det gode arbeidet hans blir svertet. En slik dårlig handling overskygger hundre gode handlinger. Jeg er rasende fordi noen kunne ramme fellesskapet på denne måten.

Les også: Nancy Pelosi rundlurt av homofil skuespiller

Falske anklager om hatkriminalitet er ikke noe nytt

Dessverre er ikke dette et ukjent fenomen. Nylig fikk saken om Jussie Smollett stor oppmerksomhet.

Det er ikke falt dom i saken ennå, og byen er fortsatt delt i to. Mange nekter å tro at Joly kan være skyldig. Men selv tilhengere av Joly har begynt å tvile etter at en kopi av politirapporten ble publisert online.

Her en liten film om saken: