Woven City, Japan. Skjermdump video
Del saken

Bilprodusenten Toyota har offentliggjort planer om å bygge en hypermoderne, bærekraftig by som får energi fra hydrogen og solceller, og bruker internett i alle aspekter av livet.

Idéen ble presentert under teknologimessen CES i Las Vegas. Fremtidsbyen skal bygges i nærheten av det hellige fjellet Fuji, og skal bli et levende laboratorium for selvdrevne kjøretøy, robotikk og kunstig intelligens.

Woven City skal dekke 70 hektar og vil i første omgang bli hjemmet til 2000 fastboende og forskere, hovedsaklig ansatte i Toyota. Det skal bli en bærekraftig by, hovedsaklig bygget i tre, med roterende solcellepanel på hustakende og minimale utslipp av CO2.

Skjermdump

Dansk arkitekt 

Toyota har engasjert den danske stjernearkitekten Bjarke Ingels, som blant annet står bak World Trade Center 2 og det nye hovedkvarteret til Google, skriver The Guardian.

– Sammenknyttet, autonom, utslippsfri og med delte mobilitetsløsninger vil dette skape utallige muligheter for nye former for urbant liv, sier Ingels.

Skjermdump

Personlig drøm

Toyotas toppsjef Akio Toyoda beskriver den utopiske visjonen som en «personlig drøm», og mener Toyota har et spesielt ansvar:

– Du vet, hvis du bygger det, så vil folk komme. Jeg tror det er opp til oss, særlig store selskaper som Toyota, å gjøre vårt for å skape en bedre verden. Woven City er et lite men forhåpentligvis viktig skritt mot å oppfylle et slikt løfte.

Byens navn er inspirert av at Toyota først startet som en vevefabrikk. Nedenfor kan du se en kort video som viser hvordan man ser for seg at byen skal bli.