Foto: Louie Young Ottosen
Del saken

Til å være en artist som for ikke lenge siden proklamerte at han hadde kastet inn håndkleet og sluttet med musikken, er Tommy Tokyo forbløffende aktiv.

Ikke bare har han fartet land og strand rund på en lang serie tungt applauderte konserter i løpet av 2019; han slapp også tre singler fra albumet som er hans åttende, The Remaining Days of Life, melder plateselskapet Drabant Music.

Gjennombrudd i 2008

Da Tommy Tokyo fikk sitt gjennombrudd i 2008 med andrealbumet Smear Your Smiles Back On som blant annet inneholdt rock-evergreen´en «Derail and Demise», var det umiddelbart klart at norsk rock var beæret med en distinkt ny stemme – både som sanger og som låtskriver, heter det fra Drabant Music.

I det drøye tiåret som har gått, har han servert ytterligere fem album, hvorav to har vært med norske tekster.

Det forrige, Blant fiender og venner, kom i 2016, og er kreditert Tommy Tokyo & De Bipolare.

Stiller med norske toppmusikere på det nye albumet

For den som har fulgt med Tommys karriere siden det forrige årtiendet, så vil det være en stor glede å høre at de ni sangene som utgjør The Remaining Days of Life må beskrives som «prime-time» Tokyo.

Sterkt melodiøse, med stor tematisk spennvidde og med Tommys særpregede, vekselvis såre og kraftfulle stemme godt plassert i et detaljert og krystallklart lydbilde, forteller Drabant Music.

Mesteparten av musikken på albumet er spilt inn sammen med multiinstrumentalisten og produsenten Gøran Grini (Paal Flaata, Chip Taylor, Hege Brynildsen).

Med på plata er også Marte Wulf (vokalharmonier «Gloomsville»), Embla Åslein (vokalharmonier «Country Girl») og Jørn Christensen (keyboards «The Extra Mile»).