Skuespiller Tom Cruise vil gjerne fortsette filmingen av «Mission Impossible 7» i Norge. Her fra pressekonferansen i forbindelse med nobelkonserten i 2004, som han ledet sammen med Oprah Winfrey. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken

Tom Cruise har tatt kontakt med statsminister Erna Solberg for å starte opp innspillingen av «Mission Impossible 7» i Norge i september.

Dette ifølge et brev til Statsministerens kontor sendt fra den norske linjeprodusenten Truenorth Norway, skriver Bergens Tidende.

Linjeprodusenten er tilretteleggeren for at  «Mission Impossible 7» kan spilles inn i Norge.

Men det kan virke som en virkelig mission impossible for den godeste Tom Cruise.

Fagdirektør, Tor Aagaard Borgersen, ved Statsministerens kontor kan opplyse om at det neppe blir noe av, skriver Dagens Næringsliv.«Saken er sendt til Kulturdepartementet. Det blir ikke noe møte med Erna Solberg, og derfor har vi sendt den videre, sier han, men legger så til:

«Jeg skal ikke si at det 100 prosent sikkert ikke vil forekomme, men svaret er at det ikke er lagt opp til noe møte med Erna Solberg, og saken vil håndteres av Kulturdepartementet.»

Kulturminister Abid Raja (V) derimot, stråler over at han skal få møte en slik superstjerne og sammenligner sågar seg selv med actionhelten.

– Vi har snakket med folk i staben hans. Og vi tar gjerne et møte med Tom Cruise. Cruise og jeg har én ting til felles – begge har hengt utenfor Preikestolen. Han i forrige «Mission Impossible», jeg i «71 grader nord», sier Raja og ler.

Ifølge brevet fra Truenorth Norway er Cruise fascinert av Norge og vil gjerne spille inn filmen her til lands, men filmen er foreløpig stanset grunnet coronapandemien.