Rotterdam, Nederland 20210518. Andreas Andresen Haukeland, bedre kjent som TIX og danserne Eivind Dundas (i midten) og Reno Andersen på vei til semifinalen i Eurovision Song Contest i Rotterdam tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB
Del saken

– I dag skjer det, sier tix.

– Jeg føler meg veldig trygg, og jeg tror ikke noen av oss er nervøse i det hele tatt, sier den norske kandidaten på vei til siste prøve før Eurovision-semifinalen tirsdag kveld.

Tix fikk ikke lov til å stoppe opp og snakke med norske journalister da han og danserne gikk til bussen som fraktet den norske delegasjonen til arenaen Rotterdam Ahoy, skriver NTB. Det skyldes smittevernregler.

– Gutta er veldig samkjørte. Vi har bare hatt det gøy og sunget Disney i hele dag. Nå skal vi kose oss på scenen og røre noen hjerter der ute, fortsetter den norske artisten.

Norge er i år i den første semifinalen, hvor ti land går videre til lørdagens finale. Tix har siden mandag klatret én plass på spillselskapenes liste over land som ventes gå videre, fra åttende- til sjuendeplass.

– Det er jo mye bedre ingen plasser. Jeg tror ikke bettingselskapene vet helt hva de kan forvente, kommenterer den norske artisten overfor de frammøtte journalistene.

Han beskriver seg selv som sin største konkurrent.

– Det jeg skal gjøre i dag, er ikke så veldig lett, nettopp fordi jeg kriger med meg selv, forteller Tix, som framfører låten «Fallen Angel».