Illustrasjonsbilde: Foto: Pixabay/ StartupStockPhotos
Del saken

MSN har listet opp gode råd til kontorpersonell om hvordan de ikke bør oppføre seg. Her er de gode rådene:

1: Kom ikke for sent på jobben.

Er du så viktig at du kan komme til et møte tolv minutter for sent, med svetteperler i pannen og en brunostskive i hånden, mens åtte personer sitter der og venter på deg? Neste gang, stol på GPS-en. Hvis den sier at det tar 28 minutter å komme deg fra plass A til plass B, ikke prøv å gjøre det på 15, mener MSNs ekspert.

2: ikke syt og klag

Ja, bussen fikk motorstopp og du kom 45 minutter for sent, men trenger du virkelig jamre om det hele morgenen? Hvis kollegaene i utgangspunktet er interessert i opplevelsene dine, så kan du være helt sikker på at den konstante klagingen din, etter en stund, vil gå dem på nervene, mener nettmagasinet.

3: Ikke kritiser kollegaene dine

MSN mener at det er lite fornuftig å kritisere kollegaer, med mindre det er en konstruktiv kritikk til en person alene. Sleivspark til en kollega vil fort spre seg blant alle andre og virke negativt, mener MSN.

4: Ikke vær for nysgjerrig

Hvis du prøver å finne ut alt mulig om kollegaene dine på jobb, så kan det slå tilbake på deg. Å være nysgjerrig på arbeidskameratene dine, viser selvsagt at du er interessert i dem, men nærgående utspørringer hører ikke hjemme på kontoret, skriver MSN.

5: Utfør arbeidet du blir tildelt med et smil. Ikke dytt det over på andre.

6: MSN anbefaler at du tar skylden for tabber som du har gjort og som har betydning for selskapet eller en kunde. Da har du i det minste vist ansvar.

7: Du bør ikke gjøre andres arbeidsoppgaver

«Å gjøre andres arbeid er et farlig spill som du ikke vil rote deg borti. Når de ser hvor entusiastisk du er, så kan det hende kollegaene dine, over tid, vil skyve mer og mer arbeid over på deg. Hvis målet ditt er forfremmelse, så kan du bli forbigått fordi arbeidet du gjør for andre går utover kvaliteten på ditt eget,» skriver MSN.

8: Ikke flørt på kontoret

Det sier seg selv at kurtiser og romanser på jobben for det meste får en uheldig slutt. I tillegg til å måtte tåle kritikk fra kollegaer, så vil du treffe på eksen din hver dag etter at det er over.

9: Ikke spre rykter

Ønsker kollegaene dine å sladre om selskapet, sjefene eller andre kollegaer? Det vil aldri føre noe godt med seg, slår MSN fast. Vær så snill, ikke delta i denne type diskusjoner, det er som å helle bensin på bålet. Dårlige holdninger kan spre seg som ild i tørt gress. Prøv i stedet å fokusere på en harmonisk arbeidsplass, og se det positive i ting.

10: Ikke bruk altfor lang tid

Du anbefales å arbeide effektivt. Ingen ønsker å ansette en somlekopp, slår MSN fast. Bli ferdig med arbeidsoppgavene dine så snart som mulig, eller i hvert fall innen tidsfristen. Dette vil vise at du er en pålitelig ansatt og ikke en med tvilsom arbeidsinnsats.

11: Ikke ta privatlivet med på jobben

Er du midt i anskaffelsen av ny bolig? Gratulerer! Men ikke la dette kjøpet, viktig som det enn måtte være for deg, få prioritet mens du er på jobben. Ta de tilsynelatende endeløse telefonsamtalene med megleren eller advokaten i lunsjen eller etter arbeid, det vil kollegaene dine garantert sette pris på, anbefaler nettstedet.

12: Ikke snakk høyt

I disse dager jobber mange i et åpnet kontorlandskap. For å opprettholde et stille og rolig arbeidsmiljø, sørg for å bruke et passende stemmeleie når du snakker med kollegaene. Husk, de som snakker høyt ved denne typen kontorer blir sjeldent satt pris på.

13: Framheve motgang

I løpet av karrieren, ved alle selskapene du har arbeidet for, vil det være medgang og motgang. Når du har tatt lærdom av motgang, ikke minn deg selv om det gang etter gang. Gå heller videre med de nye kunnskapene som erfaringen har gitt deg og fokuser på det positive, skriver MSNs ekspert.

14: Møte opp stresset på jobben

Hvis du allerede før du har ankommet kontoret er stresset på grunn av trafikken, bussen har streiket, eller hva det måtte være, så er sjansen stor for at du vil få en dårlig dag, og det dårlige humøret kan smitte over på kollegaene. For å starte dagen på riktig fot, prøv å slappe av på bussen ved å lese en bok, eller dra hjemmefra litt tidligere, slik at du kan reise en vei med naturskjønne omgivelser.

15: ikke trakasser kollegaer

Dette burde være innlysende, men du må aldri trakassere noen på jobben. Kom aldri med kommentarer om dine kollegaers etniske bakgrunn, kjønn, hudfarge, sivilstatus, fysiske utseende eller mentale evner, for å nevne noe. Du bør ikke stikke nesten i andres saker, unngå å stirre på andre, og aldri send hintpregede e-poster.

16: Unngå å bli sint

Det kan i enkelte situasjoner selvsagt være vanskelig å holde seg rolig, fastslår MSN, men det er ingenting å hente på å bli sint. I stedet for å eksplodere, prøv å bruke kommunikasjonsevnene dine. Du vil mye lettere komme fram til en ønsket løsning ved å snakke om frustrasjonene fra ditt perspektiv, enn å skrike av full hals til din kollega.

17: Ikke stjel

Dette sier seg selv. Uansett om det er en blyant eller penger fra driftskassen, stjeling er fullstendig uakseptabelt.

https://www.msn.com/nb-no/livsstil/forhold/20-ting-du-bør-unngå-på-kontoret/ss-BBFU5Kd?ocid=spartanntp#image=21