Sara Idan til høyre, avbildet med Miss Israel. Skjermdump Instagram
Del saken

Sarah Idan ble kåret til Miss Irak i 2017, men måtte rømme fra landet etter at hun lot seg avbilde med Miss Israel.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Peace and Love from Miss Iraq and Miss Israel ❤️❤️💕💕 #missuniverse

Et innlegg delt av Sarah Idan (Sarai) سارة عيدان (@sarahidan)

Nå lever Sarah Idan i USA. Nylig gikk hun ifølge Breitbart til frontalangrep på Ilhan Omar. Omar er opprinnelig fra Somalia og er den første kvinnelige muslimen (sammen med Rashida Tlaib) som er innvalgt i Kongressen. Omar representerer Demokratene og har fått massiv oppmerksomhet, på godt og vondt. Idan mener Omar vil innføre sharialover i USA.

Den tidligere Miss Irak mener Omar er ekstremist:

– Ilhan Omar representerer ikke meg som muslim, hun representerer ikke millioner av muslimer i Midtøsten. I arabiske land kaller vi henne Det muslimske brorskap. De er ekstremistiske muslimer, sunnimuslimer, som nå samarbeider med Iran mot alle arabiske land (…) De er jihadister og har en ideologi om å kontrollere verden.

Ilhan Omar reagerte

Ilhan Omar reagerte, og mente at det var helt korrekt at hun ikke representerte Idan, siden Idan ikke bor i Minnesota. Men Sarah Idan var lite imponert, og mener Omar bare er ute etter å svekke og splitte USA:

Det er ikke første gangen Ilhan Omar er i hardt vær. Nylig ble hun og de tre andre i «The Squad» bedt av president Donald Trump om å reise hjem til landene de kom fra og ordne opp der, hvis de mislikte USA så mye. Utspillet vakte skarpe reaksjoner og Trump ble beskyldt for rasisme.

Omar har tidligere blitt beskyldt for å ha vært gift seg med sin egen bror, for bigami, for svindel med studentstøtte og for antisemittisme.

Les også: Journalist hevder Ilhan Omar (D) var gift med sin egen bror