Serien «Exit» er ny storsatsing fra NRK. Basert på historier fra virkeligheten i Oslos finansmiljø.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken

For drøyt en uke siden lanserte NRK den populære serien «Exit» som har skapt sterke reaksjoner, med sin skildring av fire menn i det norske finansmiljøet som jevnlig bruker narkotika, leier prostituerte og alt dette bak ryggen på konene.

Serien er ifølge NRK basert på virkelighet, kombinert med historier fra de fire mennene fra finansmiljøet.

Men til Nettavisen sier tidligere Diva-artist Helene Sommer at serien «var litt kjedelig sammenlignet med sannheten».

Helene Sommer utgjorde artistduoen Diva sammen med Elene Nyborg på 90-tallet. Og leverte i 1994 det som ble kåret til Norges mest sexy video.

– Det har vært mange tilbud om penger. Opp gjennom årene har det vært mange av finansguttene som hadde lyst til å ta en date med meg.

– Det var en gang jeg var med og tok privatfly til London, og fikk beskjed om å shoppe hva jeg ville på Harrod’s. Jeg ble helt skjelven, falt helt ut og bare surret rundt i butikken, sier Sommer til Nettavisen.

Videre sier hun at det er helt vanlig med kokain, prostituerte og vill festing i deler av finansmiljøet.

– Det er veldig likt det du ser i Exit, bare enda villere.

Men forklarer: – Men det er mest av alt trist og mørkt. Det er triste, rike folk som roter seg bort i mye rart. Det er ikke så flott som det skal se ut til. De lever veldig tomme liv, forklarer Sommer.

Hun forklarer til Nettavisen at mange av de rike mennene har hatt problemer tidligere i livet, som gjør at de søker til andre ting enn vanlige folk.

– Rike gutter er ikke oppdratt som normale gutter. De har fått servert alt fra første stund, også får de utdelt en utdanning de må ta, og de hadde sikkert knapt møtt foreldrene sine. Det de har gjort gjennom hele livet er å surre rundt med kompiser og rote seg borti mye rart.