Illustrasjonsbilde. REUTERS/David Gray/Files DG/DH
Del saken

Australske Paul Mock filmet et snålt syn da han oppdaget ti padder sittende på pytonslangen Monty. Tilsynelatende søkte de ly for å unngå å bli tatt av flom.

I kraftig regnvær søndag kveld oppdaget Mock et sjeldent syn som han filmet og viderebrakt av blant annet BBC.

Tilsynelatende har de ti paddene forsøkt å komme seg unna oversvømmelse i en innsjø på Mocks eiendom. Og det var nettopp pytonslangen Monty de søkte tilflukt på for å bli transportert bort fra vannmengdene.

Mock, som bor i Kununurra lengst nord i delstaten Western Australia, forklarer at det falt nærmere 7 centimeter med regn i løpet av bare en time.

– Jeg gikk ut og innsjøen var gått ut over sine bredder, sier han til BBC.

Mock oppdaget paddene sitte i utkanten av innsjøen, etter å ha prøvd å komme seg unna det stigende vannet.

– Tusenvis av padder forsøkte å komme seg unna. Og da så jeg Monty, vår lokale pytonslange, med en rekke haikere på ryggen sin, sier Mock.

Slangen er 3,5 meter lang og en velkjent gjest på Mocks eiendom.

– Monty er godt kjent for oss. Han pleier å tilbringe tid rundt bassenget vårt og skremme kona mi når hun henger opp klesvasken, sier Mock.

Slangen var smart nok til ikke å spise passasjerene – paddene tilhører nemlig en art som er giftig og som kan utgjøre fare selv for større dyr som slanger og krokodiller.

Biolog Jodi Rowley mener det er en annen årsak til at paddene valgte Montys rygg. De forsøkte å pare seg med Monty, mener biologen.

– Hannene blant disse paddene kan bli lett revet med, forklarer hun.

(©NTB)