Sandnes 20200805. Therese Johaug før Lysebotn opp under Blinkfestivalen i Sandnes. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Del saken
Det blir omfattende testing av skiløperne med Therese Johaug i spissen i forkant av sesongstarten, går det fram av FIS’ smittevernprotokoll.

Ifølge NTB, la det internasjonale skiforbundet (FIS) torsdag fram sin plan for utøvere, trenere, ledere og arrangører for at FIS’ konkurranser skal kunne gjennomføres til vinteren.

En negativ coronavirustest avgitt de siste 3-4 dagene i forkant av en hendelse er obligatorisk for alle som vil ha adgang til en FIS-konkurranse. Videre må man fylle ut et spørreskjema som skal fange opp ulike symptomer og eventuell nærkontakt med smittede.

FIS oppfordrer samtidig alle interessenter å forenkle dette arbeidet nå fire måneder før konkurransesesongen starter for å effektivisere samarbeid med de respektive helsemyndighetene.

Skulle en utøver teste positivt i forbindelse med en konkurranse, vil vedkommende umiddelbart bli satt i karantene, og alle som har vært i kontakt med utøveren de siste 72 timene vil også bli satt i isolasjon inntil man kan avgi en negativ test.