Laurence Fox: Skuespiller og artist. Foto: S Meddle/ITV/REX
Del saken

Stadig flere reagerer på den økende forekomsten av identitetspolitikk og politisk korrekthet som preger alle sider av våre vestlige samfunn.

Sist ut er skuespilleren Laurence Fox, som i et TV-intervju avviser at kritikken mot Meghan skyldes rasisme. Og i et annet intervju går han i strupen på blant annet kvotering i sin bransje, hvor han møter krav om at 50 prosent må «identifisere seg som kvinner».

I tillegg har han uttalt at han ikke gidder å date kvinner under 34, for de er som regel uspiselige og «woke».

Laurence Fox er mest kjent for sin rolle som assistenten til Lewis i den kjente britiske krimserien «Lewis».

Suzanne Moore er skribent for den venstreliberale britiske avisen The Guardian. Hun angriper Fox, og tar samtidig for seg noen andre navn fra «the dark side».

Moore innrømmer at det kan være litt irriterende med den nye «woke»-kulturen, med sine «trigger warnings», mikroaggresjoner og fordeling av privilegier.

– Men (…) ingen sier at folk må be om unnskyldning for sine privilegier. Man ber bare om at de erkjenner hvordan disse faktorene har vært til hjelp for dem gjennom livet. Det handler bare om gode manerer, egentlig.

Hvite menn

Hun kritiserer at Fox lar seg intervjue av Peter Whittle, som var nestleder i Ukip.

– Så det vi får servert er Beavis and Butthead uten sjarmen, som repeterer det velkjente «hvit mann»-refrenget om identitetspolitikk. Det hele er et mareritt.

Hun antyder at snobbete menn tjener penger på å snakke negativt om «veganere, muslimske kvinner og klimaaktivister». Og Fox faller inn i en lang rekke av slike personer, som f.eks. journalistene Rod Liddle og James Delingpole, og programleder Jeremy Clarckson, kjent fra Top Gear.

– De presenterer seg selv som motstemmer, som snakker sannhet til elitene. I virkeligheten snakker de kun til personer på deres egen alder. Å kalle denne sirkelen av intoleranse for kulturkrig er å gi den et adelsstempel. Alle kan ikke nå et like høyt og stygt nivå som Jordan Peterson.

Jeremy Clarkson, mest kjent fra Top Gear. Foto: Brian J Ritchie/Hotsauce

 

Når slike folk erklærer at det ikke finnes rasisme betyr det bare at de ikke har opplevd rasisme selv, sier Moore. Hun mener disse folkene lider av «misunnelse mot de undertrykte».

At hun selv er hvit og middelaldrende blir ikke nevnt i teksten.

Man opplever nå et tilbakeslag mot kvinner, homoseksuelle, svarte og alle andre som har et snev av mangfold, mener Moore. Og det hele er en styrt og planlagt innsats. Her nevner hun Steve Bannon og Breitbart i en bisetning før hun igjen fokuserer på britiske forhold.

– Disse folkene er etablissementet. Hvite privilegier og uanstrengt sexisme er sjøen de pleier å svømme i. Oppmerksomhetssøkende hatere som Katie Hopkins og merkelige bitre vellykkede personer som Piers Morgan hjelper fremveksten av snobber som bare spiller for galleriet.

– Deres side har vunnet, så hvorfor er de slike tapere? (…) De eksisterer for å få de med makt til å fremstå fornuftige når de river i stykker samfunnskontrakten.
Fox er en desperat idiot som ikke evner å se sin plass i det store bildet. La oss ikke snakke om ham igjen, han er ikke verdig selv det å bli beryktet.

Nedenfor kan du se noen av kommentarene på BBC Question Time som skaper trøbbel for Fox.