George Orwell skrev om tankekriminalitet (Thought-Crime) i 1948. Nå er det en realitet. (AP Photo, File)
Del saken

The Spectator forteller om Harry Miller ble forhørt av politiet i Storbritannia, fordi han hadde likt en tweet som gjorde narr av det transkjønnede «samfunnet» (community).

Miller tror, som de fleste seriøse biologer, at transkvinner ikke faktisk er kvinner. Han ble oppsøkt av Humberside Polise, som lurte på hvordan han «tenkte» siden han hadde trykket like på en limerick på Twitter.

Limericken var nokså frekk, og refererte til transkvinner som dumme og kommenterte vaginaer og syntetiske hormoner.

Miller har selv vært politimann, nå blir han altså etterforsket av tidligere kollegaer for «hatkriminalitet».

Politimannen sa til meg at han hadde lagret 30 tweets av meg, sier Miller. På spørsmål om politiet hadde funnet noe kriminelt fikk han et negativt svar.

– Jeg spurte: Er det noe som er i nærheten av å være kriminelt? Da leste han en limerick for meg. Helt ærlig, en limerick. En politimann leste opp en limerick for meg i en telefonsamtale.

Miller forklarer at det ikke er han som har skrevet denne limericken. Men politimannen påpeker at han har likt den, og derfor promotert den.

Politimannen konkluderer:

– Det er ikke kriminelt, men vil bli registrert som en hatefull hendelse.

Miller fikk også klar beskjed om å tenke over sine ytringer, ellers risikerte han å miste jobben på grunn av sine hatefulle ytringer.

Harry Miller er styreformann i sitt eget firma, så det er en nokså spesiell påstand å si at han risikerer å miste jobben.

– Jeg har ikke brutt noen lover, politiet selv sier at jeg ikke har gjort noe ulovlig. Allikevel, her er de på plass, og etterforsker meg for en limerick på twitter, det er galskap, fullstendig galskap.

Humbleside Police sier i en kommentar at «vi tar alle rapporten om hatefulle hendelser på alvor, og vil alltid etterforske og gjøre nødvendige tiltak».

Samtidig stiger tallene for antall drap og syreangrep i London dramatisk. Men politiet i London har altså prioritert 900 politimenn til den viktigste jobben: Å bekjempe hatkriminalitet.