Ellen DeGeneres møter Twitter-storm etter å ha vitset om coronavirus, karantene og fengsel. Foto: AP /Andrew Harnik
Del saken

Ellen DeGeneres er en av USAs best kjente talkshow-verter. Nå møter hun massiv kritikk for en spøk om corona.

I en kort video hevdet nemlig komikeren at hennes nye hverdag er som å sitte i fengsel:

– I dag filmer jeg dette i stua mi fordi det er best lys og lyd der, og alle andre rom i huset mitt er fulle av toalettpapir. Dette er som å sitte i fengsel. Mest fordi jeg har hatt på meg de samme klærne i ti dager, og alle her inne er homser.

DeGeneres er åpent homofil, men reaksjonene lot ikke vente på seg, skriver Se og hør. Hun tok ikke nok hensyn til at det fins folk som faktisk sitter i fengsel, og mangler det mest grunnleggende, mente Variety-skribent Caroline Framke:

Noen mener at det er drøyt å sammenligne opphold i en villa til 15 millioner dollar med et fengselsopphold.

Talkshowet «The Ellen Show» har holdt det gående siden 2003, og DeGeneres har vært kjent for å dele ut penger til ansatte, tilskuere og andre trengende. Men nå slår fasaden sprekker.

Komikeren Kavin T. Porter kaller DeGeneres for en av de mest ondskapsfulle personer som lever, og ba på Twitter alle som hadde en historie om superstjernen om å fortelle.

Tidligere ansatte forteller blant annet om en diva som ble rasende hvis folk hilste på henne. Dessuten hadde hun en sensitiv nese. Alle som skulle møte henne måtte tygge tyggegummi, og de som ikke luktet godt nok ble sendt hjem for å dusje.