Mandatory Credit: Photo by Jonathan Player/REX (2211303e) Dr. Michael Mosley Dr. Michael Moseley, joint author of 'Fast Diet' at home in Buckinghamshire, Britain - 28 Feb 2013
Del saken

Nå lanserer den anerkjente britiske legen Michael Mosley en ny diett: Ta kontroll over blodsukkeret og gå ned 14 kilo på åtte uker. VG presenterer hans detaljerte kostholdstips.

Mosleys tese er at hvis du gjennomfører en diett med 800 kalorier om dagen i åtte uker, går du ikke bare ned rundt 14 kilo, men du regulerer også blodsukkernivået. Og på den måten kan du forebygge diabetes type 2, og også ta kontroll over sykdommen hvis du allerede har fått den.

En revolusjon

«Dette er en revolusjon for diabetikere og for alle som ligger i faresonen for å utvikle sykdommen. Den gjennomsnittlige vektnedgangen for personer vi har fulgt som har testet dietten, er 14 kilo. Og en rask vektnedgang har vist seg å være den mest effektive måten å bli kvitt det farlige bukfettet, det som samles i lever og bukspyttkjertelen. Når bukfettet forsvinner, normaliseres blodsukkernivået, og det som er så fantastisk er at det på denne måten går an å behandle diabetes gjennom livsstilsforandringer», forklarer han.

Mosley lanserer også sin egen diett for å gjennomføre kuren: Kutt ut sukker, pasta, poteter, frokostblandinger og brød.

Høres lite ut

Professor Jøran Hjelmesæth ved Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst ved Sykehuset i Vestfold og Universitetet i Oslo støtter langt på vei Mosleys resonnement.

800 kalorier om dagen i åtte uker  høres lite ut, med det er ikke noe problem å leve på 800 kalorier om dagen i åtte uker, mener Mosley. Du blir litt sulten de første dagene, men etter det går det greit. Professor Jøran Hjelmesæth mener også det er mye riktig i dette.