Maldivene. Pixabay. Foto: romaneau
Del saken

Mange kan synes det virker skummelt å reise alene. Men det kan være en flott utfordring, så her følger noen gode tips.

Når du reiser alene trenger du ikke ta hensyn til noen andre enn deg selv. Du kan faktisk gjøre akkurat det du har lyst til, hver dag! Det er dessuten en reiseform som er i sterk vekst, ifølge New York Times.

1. Reis utenom høysesongen
Du kan få ferien for under halv pris hvis du ikke trenger å ta hensyn til skoleferier, fellesferier etc. Du vil også kunne oppleve bedre service, siden det er færre turister som konkurrerer om oppmerksomheten.

2. Vær forberedt
Les om stedene du skal besøke, planlegg hvilke restauranter du vil besøke og hvilke attraksjoner du må få med deg. Ingen andre vil sørge for at du får en perfekt ferie!

3. Snakk med de lokale
De beste tipsene får du av de som kjenner området best, så snakk med de lokale.

4. Sett deg et mål
Du trenger ikke planlegge hvert minutt av ferien, det blir bare stress. Men ha noen klare planer om ting du skal opleve i løpet av reisen, og gjennomfør planene.

5. Gå deg vill
Ta sjansen, følg magefølelsen og gå på oppdagelsesferd. Kanskje du finner en bortgjemt bar med live musikk? Eller en stille kafé hvor du kan lese alle bøkene du har tatt med på tur? Har du skikkelig flaks ramler du innom en lokal fest og får venner for livet.

6. Ikke vær redd for å være ensom
De fleste som reiser er ofte i par, og det kan være vanskelig å bli kjent med andre folk. Når du reiser alene oppstår flere muligheter, det er tross alt ganske mange andre som reiser alene! Dessuten kan du alltid melde deg på en guidet tur eller andre arrangementer, som gir deg en sjanse til å bli kjent med nye, spennende mennesker.

7. Nyt turen
Sett pris på det spontane, sett pris på omgivelsene, og nyt din uendelige frihet!