Fra Grenserittet. Sykkelløpet på 80 km mellom Strømstad og Halden. Hildegunn Gjertrud Hovdenak (Sogn sykkelklubb) kom inn til første plass blandt kvinnene. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken

Syklisten Hildegunn Gjertrud Hovdenak (33) tar et oppgjør med det hun mener er helt håpløs oppførsel fra bilførere hun møter under trening på landevegen.

– De fleste oppfører seg selvsagt bra, men det er altfor mange som foretar farlige forbikjøringer bare for å vise sin misnøye, sier hun til NRK.

Hovdenak har opplevd at folk har åpnet døren og kastet søppel foran sykkelen hennes. Mange tuter i det de passerer, kjører forbi selv om det kommer bil imot. Om det er fortau i nærheten, får hun ofte tydelige tegn på at hun må sykle der.

Hildegunn Gjertrud Hovdenak er en norsk syklist. Fram til sesongen 2012 syklet hun terrengsykling, men fra og med 2012-sesongen satset hun også på landeveissykling, og allerede samme sesong ble hun norsk mester i fellesstart. skriver Wikipedia.

Hun sykler også mye i andre land, og mener Norge er i en særklasse når det gjelder dårlig oppførsel fra bilførere.

– I Spania blir vi omtrent hyllet som helter av bilførerne når vi er ute og trener. Vi får tommel opp, og de tar hensyn.

I Norge er det helt ræva i forhold. Det er mange som har vært nær å drepe meg.