Skjermbilde: YouTube
Del saken

Symptomene kan være trøtthet, søvnvansker og vektoppgang, eller våken, stresset og vektnedgang.

Det er viktig å se opp for tegn på ubalanse i skjoldbruskkjertelen. Over- og underproduksjon av hormoner fører til at hele kroppen påvirkes, skriver VG.

Skjoldbruskkjertelen sitter nedenfor strupehodet, det er liten, sommerfuglformet kjertel. Den styrer veldig mye av livet. Kjertelen produserer hormoner.

For lite hormoner, lavt stoffskifte

Da går kroppen på sparebluss og stoffskiftet blir lavt. En føler seg trøtt, frossen, deprimert, nedfor og går opp i vekt. En fryser og føler seg kraftløs. Man får vanskeligheter for å konsentrere seg og får hevelser rundt øynene. Huden blir tørr og flassete, en mister hår og får forstoppelse. Det blir vanskeligere å huske, ansiktet svulmer opp og en blir hes.

For mye hormoner, høyt stoffskifte

Da går kroppen på høygir. Det gir hjerteklapp, høy puls, en blir nervøs, skjelver og sover dårlig. En går fort ned i vekt og føle seg stresset. Man svetter og føler seg varm, er ofte trøtt, både fysisk og psykisk. En får hjerteklapp, høy puls og et stirrende blikk. Hendene skjelver, en blir nervøs og irritabel. Vekten går ned, selv om man spiser mye. Magen blir løs og en må ofte på avtredet, hår faller av og en får hudproblemer.