Elton John. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Del saken

Elton John brøt sammen i tårer under en konsert på New Zealand etter at han mistet stemmen og ikke klarte å synge.

Popstjernen hadde håpet på å kunne gjennomføre sin turnè «down under» prikkfritt, men måtte kaste inn håndkledet i New Zealand søndag kveld.

Den britiske singer-songwriteren Elton John (72) ba om unnskyldning til fansen sin på New Zealand etter at han mistet stemmen underveis i «Candle in the Wind». Da han kom til sangen «Daniel» – som var nummer 16 av i alt 25 sanger i showet, var det helt slutt.

Han hadde da gjennomført to tredjedeler av konserten, men ble på grunn av lungebetennelse tvunget til å stoppe konserten i Auckland.

I følge flere medier «down under» brøt John sammen i tårer på Aucklands Mt Smart Stadium etter at han ikke klarte å synge til tross for at han hadde fått legehjelp.

Han måtte ha bistand for å ta seg av scenen, da han hadde bestemt seg for å stoppe konserten.

Syk Elton John i New Zealand beklaget konsertavbruddet på sin Instagram-konto.

Beklaget avbruddet

Etter konserten tok Elton John seg til sin Instagram-konto, og søndag kveld ba han om unnskyldning til fansen som hadde dukket opp på konserten.

– Jeg vil takke alle som deltok i kveldens spillejobb i Auckland. Jeg fikk påvist lungebetennelse tidligere i dag, men jeg var fast bestemt på å gi deg det beste showet menneskelig mulig, sa han i Instagram-innlegget og fortsatte:

– Jeg spilte og sang av hele mitt hjerte, helt til stemmen min ikke kunne synge mer. Jeg er skuffet, dypt opprørt og lei meg. Jeg ga alt jeg hadde, la han til.

Turpromotører Chugg Entertainment sa til Associated Press søndag at legene forsikret om at John ville komme seg.

Elton John har allerede flyttet en planlagt konsert kommende tirsdag i Auckland til onsdag etter råd fra lege, ifølge New Zealand Herald.

Det er også planlagt ytterligere en konsert i Auckland kommende torsdag og deretter syv konserter i Australia før han fortsetter til USA og Canada.